Prima pagină > Romania, TE IUBESC! > ESUA vs CAFE DEKO?

ESUA vs CAFE DEKO?

In primul rand ce inseamna ‘stand-up comedy’?
Un stand-up comic este cineva care face comedie intr-o maniera informala, vorbind cu publicul in absenta celui de-al „patrulea perete” teatral. In mod normal aceasta se face de catre un comic, cu un microfon. Se practica in cluburi, colegii, sali de teatru, locatii alternative – aproape oriunde se afla un public doritor de comedie.
Comicul reda o serie de povesti amuzante intr-un ritm rapid, glume scurte (numite bit-uri) si one-liners (glume care au si pregatirea, si poanta in interiorul aceleiasi fraze). Toate acestea constituie monologul, rutina sau act-ul. Unii comici folosesc recuzita, muzica sau elementele de iluzionism in spectacolele lor.

CE ESTE ESUA?
ESUA (Entertainment and Stand-Up Academy) este o companie artistica dedicata umorului de calitate in infinit-variatele lui forme. Asociatie pseudo-culturala de divertisment tip STAND-UP COMEDY formata din comicii Dragos POP (31 de ani), Patricia NEDELEA (32 de ani) si Adrian CUCU (28 de ani).

CE ESTE CAFE DEKO?
Subiectele atinse sunt in marea lor majoritate intamplari de zi cu zi sau evenimente de actualitate. Pot fi lucruri aparent banale din viata artistului sau observatiile acestuia asupra lumii inconjuratoare. Toate, insa, prezentate astfel incat sa starneasca rasul audientei. Uneori, numarul de stand-up comedy integreaza dialoguri spontane cu publicul sau improvizatii si de obicei se evita bancurile.
In Romania, primii pasi au fost facuti in 2003, prin lansarea acestui tip de show in Bucuresti, la Cafe DEKO.
Trupa DEKO este formata din actorii Constantin Bajog (COSTEL), student in anul 5 la Facultatea de Automatica si Calculatoare, adica mai are putin si iese inginer, si fiindca Costel este baiat destept a trecut in anul 3 al Facultatii de Actorie din Bucuresti, este una dni mandriile municipiului Bacau. Viorel Dragu (VIO) este al doilea actor din Trupa DEKO, are 26 de ani si vreo 2 metri. Ii place sa vorbeasca mult si repede, e din Buzau si nu-i place sa-i spui ca-i moldovean, pentru ca, vorba lui, Buzaul e doar la 100 de kilometrii de Bucuresti. Ultimul comic din DEKO este nimeni altul decat Claudiu Teohari (TEO). Teo are tot 26 de ani, baiat de ‘asfalt’, nascut si crescut in Bucuresti. A vazut lumina zilei pe 14 noiembrie 1981. S-a nascut pe 11 noiembrie dar, ca orice om normal, a stat 3 zile in maternitate. Este intelectualul trupei si omul ce-ti pare inepuizabil. Asta este personalitatea lui, modul lui de a gandi si a privi lucrurile in general. Oamenii rad pentru ca se recunosc, se identifica si se simt „partasi” la glumele lui.

ESUA – Adrian CUCU:

CAFE DEKO – TEO:

ESUA sau CAFE DEKO? Vizionati clipurile de mai sus apoi votati!

Anunțuri
 1. mama lu' stefan cel mare
  Februarie 10, 2009 la 7:28 pm

  Gg, e fain… e scris cu pasiune… salutari!

 2. bianca
  Martie 2, 2009 la 6:25 pm

  asta cu stand-up comedy e prea tare,iar cei de la deko sunt best.marfa pagina asta.

 3. Andreea
  Iulie 20, 2010 la 6:07 pm

  Am vaga impresie ca numele de familie al lui Costel este Bojog.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: