Prima pagină > Romania, TE IUBESC! > Revolta tinerilor din Chisinau impotriva comunismului

Revolta tinerilor din Chisinau impotriva comunismului

Protestul din capitala Republicii Moldova s-a transformat intr-o adevarata revolta impotriva comunistilor, castigatori in alegerile legislative. Cei aproximativ 30.000 de manifestanti adunati in Piata Marii Adunari Nationale scandeaza lozinci anticomuniste si impotriva lui Vladimir Voronin. Potrivit AFP, 30 de persoane, atat civili, cat si politisti, au fost ranite. Tensiunea in randul manifestantilor a crescut dupa ce autoritatile au stropit protestatarii cu dejectii din WC-uri, colectate in cisterne.
Aseara, zece mii de oameni au iesit in strada si au acuzat autoritatile ca au falsificat rezultatele alegerilor.
Jos comunismul!”, „Jos cenzura!”, „Libertate!”, au fost cateva dintre scandarile manifestantilor. Ei au adus pancarte cu texte precum „Trezeste-te patrie!” sau „Vot fraudat”.
Liderii partidelor de opozitie au venit si ei la protest, la care au participat in special tineri.
„Zi de doliu” pentru Moldova
Aproximativ doua sute de tineri au purtat panglici negre la brat si au aprins lumanari, in semn de „doliu pentru viitorul Republicii Moldova”, potrivit PRO TV Chisinau.
„Am fost in fata Parlamentului, Guvernului si acum ne ducem spre primarie. Nu se poate ca atatea persoane sa fi votat cu comunistii”, au declarat protestatarii.
„Nu suntem organizati de partide, noi suntem doar spiritul tinerilor care nu mai pot rabda”, au mai spus ei.
In timpul marsului, tinerilor li s-au alaturat si alte persoane. „Am venit sa-i sustin pe tineri, sa-i dam jos, sa facem ordine”, a declarat un participant.
In fata Arcului de Triumf s-a intonat imnul Romaniei, iar oamenii s-au adunat in fata monumentului lui Stefan cel Mare.
Revolta tinerilor din Chisinau e doar o monstra din nevoia de infratire a basarabenilor cu mama tara, dar din pacate Moldova este prea mica pentru a-si putea decide soarta, sub aparenta unor oi democratice se ascunde lupul sovietic inarmat cu secera si ciocanul si doar in subteranul Kremlinului este bantuit de fantoma lui Stalin. In aceasta problema este nevoie si de interventia noastra pentru a scoate Moldova de sub jugul comunist.

Diseara ora 20:00 protest impotriva coruptiei si furturile voturilor din Chisinau! se aduna basarabeni romani…Basarabia Pamant Romanesc!!!

Reclame
  1. nenoroshanu
    aprilie 7, 2009 la 2:14 pm

    actiunea tinerilor este un mesaj indreptat romanilor, un strigat de ajutor ce al carui ecou ar trebui sa ajunga in inimile romanilor de peste tot. Si il felicit pe colegul meu de bloguiala Ciocio ca a bagat postu asta la categoria Romania te iubesc 🙂

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: