Prima pagină > Despre... > Ingerul a strigat!

Ingerul a strigat!

Cu mintile impiedicate si degetul indreptat in sus, incercam si noi o umila tirada, fosti discipoli ai celui care a pus adevarul deasupra falselor pudori si care ne-a fost reper de moralitate: domnul profesor George Pruteanu.

Este rusinos si din ce in ce mai penibil cum ajungem sa aplicam aceeasi filosofie pe fiecare mare pierdere inestimabila, si-anume sa o slujim prin metafore si comparatii titanice numai dupa ce ii vedem mainile incrucisate pe piept.
Dom’ profesor, noi cui ramanem? Saraca limba romana. Pe ea cine o s-o mai ocroteasca? Va fi batjocorita si slutita de cei cu limba otravita! Cine o sa ne mai zica `al mai aldracosmekere bancuri cu broscopesti si motanopisici si alte concepte concubinate? Cine mai invoca strutocamila lui Cantemir? Cine o sa ne mai acompanieze rasetele care aduceau mai degraba cu o cireada de tauri in rut? Cand vom mai simti emanatia unui respect atat de sever si totusi atat de puhav si in consonanta cu ale noastre concepte de tineri naivi?
Nu stiu cum ne-am castigat dreptul particular de a-l avea in preajma pe acest fost mare graier majestic…

Admiratii furibunde sau contestari frenetice, dl George Pruteanu nu a fost un personaj periferic, ci doar poate foarte incomod celor care arborau mediocritatea si subcultura. Pentru noi ramane un erou bizar care s-a nascut intr-un spatiu cu natura indeobste mizera si continuu regres.

Odihneasca-se in pace!

Anunțuri
Categorii:Despre...
  1. Iunie 12, 2009 la 7:11 pm

    done!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: